Facebook
Κάντε Like!
Σύνδεσμοι ιστοσελίδας:

Αρχική Σελίδα

Προϊόντα - Τιμές
Διαθεσιμότητα


Φωτογραφίες

Video

Συνταγές

Παραγγελία

Newsletter

Τελευταία ενημέρωση
έγινε:
Ντόπια Προϊόντα παραγωγής της Πρέσπας μάνας γης

Χωρίς ενδιάμεσους προορισμούς
 

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί μας φίλοι,

Καταρχήν, να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και την προτίμησή σας στα προϊόντα μας. Θέλω να ξέρετε ότι πρόκειται για προϊόντα από χωράφια δουλεμένα με πολλή φροντίδα και αμέριστο μεράκι. Τα φασόλια μας είναι αρίστης ποιότητας και πολύ εύκολα στο μαγείρεμα. Επειδή, πολλοί παίρνετε τηλέφωνο και ρωτάτε να σας πούμε πως να τα μαγειρέψετε, αποφασίσαμε να καταχωρίσουμε τις Πρεσπιώτικες αυθεντικές συνταγές για να τις εκτελέσετε. Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο μαγείρεμα και να έχουμε καλό χειμώνα με υγεία.

Με εκτίμηση
κα. Μαριάννα Γερμανίδου

Γίγαντες Πρεσπών - Φούρνου
Υλικά για τέσσερα (4) άτομα

Μισό κιλό γίγαντες
Δύο μεγάλα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια
Δύο μεγάλα ψιλοκομμένα καρότα
Δύο κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
Μισή κούπα πελτέ ντομάτας
Ένα ματσάκι μαϊδανό με λίγο σέλινο μαζί
Λίγο σκόρδο κατά προτίμηση
Μια κουταλιά ρίγανη
Μια κουταλιά δυόσμο ξερό ή χλωρό εάν έχουμε
Μια κουταλιά κόκκινο πιπέρι ή μπούκοβο
Μια κούπα λάδι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φασόλια.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα (όχι χύτρα) με μπόλικο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, κλείνουμε το μάτι κουζίνας και τα αφήνουμε μια (1) ώρα περίπου για να μουλιάσουν καλά. ( Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να τα μουσκέψουμε από το βραδύς)
Αφού φουσκώσουν τα φασόλια μας τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν μαζί με τα ψιλοκομμένα καρότα.
Μέσα στο ταψί μας τώρα βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τις ψιλοκομμένες πιπεριές, ρίχνουμε το λάδι και τα σωτάρουμε έως ότου μαραθούν λίγο.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας τον μαϊδανό και όλα τα μυρωδικά μας.
Αφού έχουν βράσει τα φασόλια τα ρίχνουμε στο ταψί μαζί με το ζουμί τους και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 45'' λεπτά περίπου.
Δεν πρέπει να χάσουν όλο το ζουμί τους, άμα χρειαστεί ρίχνουμε λίγο βραστό νερό.


Καλή σας όρεξη
Μαριάννα

β΄Τρόπος

Μισό κιλό γίγαντες
Σάλτσα ντομάτας
Ένα (1) φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπεριά, ρίγανη
Καρότο και πιπεριά ψιλοκομμένα
Σέλινο ψιλοκομμένο
Ένα (1) κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Αφήνουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε ένα μπολ με νερό για να μουλιάσουν. Το πρωί τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για να βράσουν για μία (1) περίπου ώρα. Μετά, τα πλένουμε σε σουρωτήρι. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς θερμοκρασία. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα ταψί και ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Μετά βάζουμε τα φασόλια και ρίχνουμε νερό το οποίο έχουμε ήδη ζεστάνει (προσοχή, το νερό να σκεπάζει τα φασόλια). Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν. Όταν σωθεί αρκετά το νερό, σβήνουμε το φούρνο.

Καλή σας όρεξη
Μαριάννα

Πλακέ Πρεσπών - Σούπας
Υλικά για τέσσερα (4) άτομα


Μισό κιλό πλακέ
Δύο μεγάλα ξερά κρεμμύδια
Δύο κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
Δύο ψιλοκομμένα καρότα
Μισή κούπα πελτέ ντομάτας - μισή κουταλιά κόκκινο πιπέρι
Λίγο μαϊδανό και σέλινο
Μια κουταλιά σούπας ρίγανη και λίγο δυόσμο ξερό
Μια κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε τα φασόλια.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα (όχι χύτρα) με μπόλικο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, κλείνουμε το μάτι κουζίνας και τα αφήνουμε μια (1) ώρα περίπου για να μουλιάσουν καλά. ( Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να τα μουσκέψουμε από το βραδύς)
Αφού έχουν φουσκώσει τα φασόλια μας τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν μαζί με τα ψιλοκομμένα καρότα τις κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης και τα δύο κρεμμύδια ολόκληρα.
Τα φασόλια μας σε μισή ώρα έχουν βράσει (προτιμώ κατσαρόλα και όχι χύτρα).
Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα κρεμμύδια και τις κόκκινες πιπεριές και τα αλέθουμε στο μούλτι, μετά τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και στην συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά μας.
Τα αφήνουμε να πάρουν μια - δύο δυνατές βράσεις και στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι και..

Καλή σας όρεξη
Μαριάννα

 
Κάντε click στις εικόνες για μεγέθυνση...